0884 562 775

Някои съвети за залъгалките

12/07/2017
Някои съвети за залъгалките

Някои съвети за залъгалките 

 

        Почти всяка съвременна майка прибягва до залагълките като начин за успокоение на бебето. Много неща са казани и изписани по този въпрос – според едни е вредно, според други е дори полезно. Истината явно е някъде по средата. Факт е, че децата се успокояват, когато имат т.нар залъгалка, което е добре и за мама и татко, и за бебчето. При избора на залъгалки трябва да внимавате в няколко неща.

        Важно е да не давате на детето си по-голяма залъгалка, отколкото е предназначена за неговата възраст. Имайте предвид, че ако го направите, това ще напрегне допълнително челюстта му.

        Проверявайте залъгалката всеки път преди да я дадете на бебчето. Ако има нещо деформирано, омекнало, веднага я сменете, за да не глътне бебчето ви някоя част от нея.

        Давайте залъгалка на бебето само, ако си я поиска. Не му я връчвайте с цел да се успокои – както знаем причините да плаче могат да бъдат много, а залъгалката не винаги е решение на проблема. Ако не спре да плаче след като му я дадете, опитайте се по друг начин. Най-вече разберете какво му има, никое бебе не плаче за удоволствие.

        Не я мажете със някакви сиропчета, мед и т.н. преди да я дадете на детето. Съвсем скоро, то ще свикне на този вкус и ще свързва залъгалката с него. Представете си какво ще се случи, ако пропуснете да я намажете. 

Коментари

Няма намерени мнения

Ново мнение

Полезно и забавно