0884 562 775

Коледа за детето

23/12/2017
Коледа за детето

Коледа за детето 

 

    Дечицата с трепет очакват празниците. И как да е иначе – прекарват цялото време с мама и татко, получават подаръци и то точно онези, за които са си мечтали. Един от любимите им празници е Коледа. Цялата тази мистерия около Дядо Коледа, писането на писма, украсяването на елхата и ужасно безсънната нощ на 24 декември – нямат търпение да се събудят на следващата сутрин и да видят дали Дядо Коледа е изпълнил желанието им, дали са били послушни тази година.

     Отбелязването на Бъдни вечер и Коледа остават в съзнанието на съкровището за дълго. Когато вече порасне, детето все още ще си спомня бялата Коледа, в която е получило всичко, което си е пожелало и е прекарало незабравими дни с мама и татко. Можете да направите този приказаен ден още по-хубав и то само с малко повече въображение. В нощта на 24 декември украсете заедно елхата – нека да бъде такава, каквато детето я е виждало в мечтите си.

     Докато правите дома си празничен, разказвайте на детето как сте празнували вие, когато сте били деца. Говорете му също за традициите около празника – защо трапезата е постна на 24-ти и защо се слагат нечетен брой ястия. Всяко малко съкровище вярва безрезервно в магията на Коледа, опитайте се да съхраните неговата вяра по-дълго време.

    Дечицата вярват в съществуването на Дядо Коледа много дълбоко и истински. И сякаш обичат толкова много този празник, именно заради самата мистерия и загадъчност, свързана с белобрадия старец, който се появява само в навечерието на Коледа и оставя играчките под елхата. Почти няма дете, което не е „дебнало” появата на Дядо Коледа  до елхата. 

    До кога децата вярват в Дядо Коледа и трябва ли да ги лъжем? Мъничетата са различно доверчиви – това, до кога ще можете да поддържате мита е спорна тема, за всяко дете моментът на истината идва по различно време, на различна възраст. Митът за Дядо Коледа е един от малкото, за който трябва да потвърждавате, че е реален поне, докато самото дете не разбере. Разочарованието, когато го установят е голямо. 

    Днешните деца не вярват особено много в белобрадия старец и в цялата магия, която носи със себе си Коледа. Но, всъщност, вместо да убеждаваме децата си кое съществува и кое не, защо не помислим, че този мит би могъл да се окаже истина. Чудесата са там, където искаме да ги видим и именно затова малките ни съкровища са винаги толкова щастливи и усмихнати на празници – децата вярват във всяко чудо, колкото и невероятно да е то. 

Коментари

Няма намерени мнения

Ново мнение

Полезно и забавно