0884 562 775

Каква трябва да бъде детската стая

22/06/2017
Детска стая

 

Каква трябва да бъде детската стая

 

        От това как се чувства детето  в собствената си стая зависят желанието му за учене, развитието на таланите му, навиците му. Важно е интериора да бъде подходящ и най-важното - на детето да му харесва да прекарва време там, да се чувства уютно и спокойно в дома си. Както на родителите влияе вида на целия апартамент, също толкова важна за детето е неговата стая. Там то играе, посреща приятелчетата си, учи, спи, забавлява се. Вие сте длъжни да направите за детенцето си най-доброто съчетание и да го накарате да се чувства удобно и спокойно в дома си.

        Какво е най-същественото за детската стая?

   *  Тя трябва да бъде безопасна. Мебелите трябва да бъдат дървени, да няма остри ръбове и детайли, които да са издадени напред. Бъдете внимателни – дори за секунда да отделите внимание от детето при наличието на ръб или не поставен на място детайл, то може да се нарани.

    *  Постарайте се да не отделяте най-малката стая за детето. То има нужда от пространство. И ако днес е съвсем мъничко и ви се вижда безмислено да му обзавждате голяма стая, утре, когато вече е голямо, ще разберете, че освен детето, растат и неговите нужди. То трябва да се чувства свободно в личното си пространство.

    *   Ако детето ви обича са рисува, не закачайте рисунките му в неговата стая. Рисунката е направена с внимание за вас, а детето има нужда да вижда нови неща навсякъде в дома, за да развива въображението си. 

Детска стая 1

Не слагайте ненужните си вещи в стаята на детето

 

 v     Не позволявайте детската стая да бъде превърната в склад. Във всеки дом има вещи, които не знаем къде да приберем и доста често ги слагаме в стаята на детето. Не правете тази грешка.

 v     Направете така че всичко в стаята на детето да му бъде достъпно. Да не се налага всеки път, когато поиска да рисува, например, да се обръща към вас, за да му свалите моливите от стелажа. Стаята е негова и вие трябва да се постараете всичко да бъде на лесно и достъпно място за него, а не за Вас .

 v     Трябва да сте се подготвили, че начинът, по който сте обзавели и подредили стаята няма да остане така за дълго. Детето ще се погрижи вашата подредба да се превърне в малък хаос, но в този момент не забравяйте, че идеята е на него да му бъде удобно и комфортно, а не на вас.

 v     Съобразете се с желанията на детето – не натрапвайте вашите осъществени или не детски мечти.

 v     Много е важно да изберете пастелни тонове за детската стая. Децата имат изключителна енергия, идеята на стаята е да го успокоява, да му внушава спокойствие. 

Най-доброто винаги е предназначено за децата. Всеки добър и грижовен родител иска да създаде на най-скъпото си същество прекрасен, безопасен,  уютен свят. 

Детска стая 2

Обзавеждайте с любов

 

      След като вече имате обзаведена детска стая, последни за купуване остават малките неща. Когато обаче става въпрос за деца, „малки неща” просто не съществуват. Всичко е от особена важност и трябва да бъде избрано внимателно.

      Спалният комплект за вашето бебе трябва да притежава няколко характеристики – той трябва да бъде хипоалергенен, антибактриалени, да не дразни детската кожа. Възглавничките, одеялцата и спалните чували също трябва да бъдат от естествени материи, които няма да дразнят нежната бебешка кожа.  Трудно се обзавежда детска стая, особено, ако трябва да се спазват всички известни правила, но времето, което ще отделите за това си залужава. След като приключите и малкото мъниче се появи във вашия свят, вие ще бъдете спокойни. Може би не напълно, но поне ще сте направили всичко, което зависи от вас.

      Меките материи са най-подходящи за дечицата. Одеяла, които „боцкат” големите не ги харесват, а какво остава за малчуганите. Онлайн детските магазини предлагат много голям избор на детски спални комплекти, възглавнички, одеалца и освен това спестяват много време на мама и татко.

      Детската стая трябва да бъде обзаведена с много любов, за да получим добър краен резултат. Защото дори да няма всичко необходимо, както пише в книгите, чувството, с което сме я обзавели ще се принесе и на малкото слънчице.

   Детска стая 3

Цветовете за детската стая

 

        Обзажедането на детската стая е много приятна и отговорна задача. Всеки родител иска да съзаде най-добрите условия за живот на малкото си слънчице. Първото, от което трябва да започнете, след като вече сте избрали в коя стая ще живее бебчето, са цветовете. Как точно да боядисате стаята, така че тя да субужда спокойствие и приятни емоции на детето. Има толкова голям избор на цветове, така че въображението на мама и татко веднага може да се развихри. Всяка жена когато е билa малко момиченце,  си  е мечтала за деня, в който ще си имате бебе и си е мислили как точно ще подредите и обзаведете личното му пространство, каквото всъщност е детската стая. Можете да се възползвате от тези закътани в съзнанието мечти или пък да си създадете напълно нов и различен модел. Всички цветове са подходящи за детска стая, стига да не са прекалено ярки или наситени, нито пък агресивни. Не е задължително, ако очаквате момченце, стаята да е в синичко, както е традиционно. Можете да я боядисате със зелено или пък с жълто. Същото се отнася и за стаята за момиченце – розовото е традиционния вариант, но едно бледо орнжево или светло лилаво могат да променят традициите. Изобщо не е задължително да бъде едноцветно боядисана.

        Можете да използвате няколко цвята и да направите различни форми абстрактни например, свободен стил или пък да използвате някакви шаблони и на нарисувате слънца, мечета или каквото на Вас Ви харесва. Боядисването на стаята не е един път завинаги, когато цветовете поизбледнеят или когато решите да ремонтирате, винаги можете да смените цветовете. Дори ако малкото бебче, което очаквате в момента, е достатъчно голямо, тогава може да ви помогне – това ще бъде едно истински забавно приключение. Можете също да я облепите с тапети, но като че ли това не е толкова добра идея. Боядисването на стената ще даде възможност на Вашето дете да рисува своите шедьоври точно там, да я декорира по собствен начин. Не се задълбочавайте в това и не му се карайте – Вашето дете може да е следващия Пикасо, а ако му се скарате, да секнете вдъхновението му. Все пак това е само една стена, която лесно може да бъде пребоядисана, когато му дойде времето. Пък и детето щом иска да рисува – ще  рисува. Не е ли по-добре това да се случва в неговата стая отколкото в хола например, където каните гостите си.

        Можете да боядисате стаята, с който и да е цвят от дъгата, но най-важното, което трябва да притежава тя, са топлината, спокойствието и уюта, които са толкова небходими за пълноценния растеж на едно бебче. 

Детска стая 4

Коментари

Няма намерени мнения

Ново мнение

Полезно и забавно