0884 562 775

Как се отразява разводът на детето?

11/03/2018
Как се отразява разводът на детето?

Как се отразява разводът на детето ?

 

   Иделаните неща не съществуват никъде и в нищо. Както няма и иделани семейства, и идеални родители. Доста често се случва родителите да не намерят връзка по между си и да се разделят. И това не би било толкова голяма драма, ако нямаше и малък трети човек, който горчиво плаче и се тръшка, и който не иска и не разбира защо мама и татко няма да живеят вече заедно.

    Никое семейстово не тръгва по своя път с мисълта, че бракът може да се прекъсне по някое време, но тези неща се случват и вместо егоистично да си подхвърляме задълженията, издръжката, нападките кой колко е виновен, трябва трезво и много внимателно да помислим как ще го кажем на детето и как това ще му се отрази.

    Ето как стоят нещата. За вас животът продължава – не се е получило поради някакви причини и вие слагате край и продължавате напред. Обаче едно такова събитие за детето е края на света, разрушаване на всичко, което е имало близо до себе си до сега.

   Много малко са децата, които приемат развода на мама и татко спокойно. При повечето мъничета ситуацията става много критична и понякога стига до проблеми в по-нататъшното му развитие, ако родителите не подходят адекватно към ситуацията

   Можете да подходите честно към ситуацията – когато сте решили, че окончателното ви решение е развода, трябва да го съобщите на мъничето. И независимо какви са проблемите помежду ви, трябва да присъстват двамата родители и в стаята да цари спокойствие, а не да се подхвърлят различни упреци.

    Наблегнете основно на факта, че детето не е виновно за случващото се по никакъв начин, че мама и татко ще продължават до го обичат по същия начин и ще се грижат за него. Обяснете също, че детето няма да губи връзка с нито един от родителите си, независимо при кой ще остане да живее. Разкажете на детето си, че любовта ви един към друг с таткото, е приключила, но любовта  към малкото ви съкровище по никакъва начин не се е променила и тази промяна на обстоятелствата също няма да я промени.

    Детето най-вероятно ще ви задава въпроси. Стремете се да му казвате истината, но не бъдете прекалено обстоятелствени, ако това може да го нарани и огорчи. В зависимост от това колко е голямо детето ви, ще поднесете и информацията, но без излишни обяснения и показване на някаква емоция, защото детето ще усети това. Вашата задача е не да давате обяснения защо се разделяте с таткото, а да помогнете да разбере, че то в никакъв случай не може да бъде и не е причина за това.  

Коментари

Няма намерени мнения

Ново мнение

Полезно и забавно