0884 562 775

Играчките на децата

26/08/2017
Играчките на децата

Играчките на децата

 

    Всички сме се сблъсквали с играчките на децата си – буквално. Те са просто навсякъде. Колички, камиончета, дрънкалки, части от конструктори или пък кукли-русалки, бебешки колички – това определено създава напрежение между вас и детето. Има лесен начин да го накарате да ги събира. Сами разбирате, че ще трябва да бъдете по-настоятелни, за да има ефект и краен резултат. Освен това, колкото по-малко е съкровището, толкова по-бързо ще му създадете навик и за в бъдеще вече няма да имате подобен проблем. 

    За да събира играчките си самостоятелно, детето трябва да има място, което е достъпно за него. Подхода „Сега ти ги прибирам аз, но другия път сам да си ги прибереш” никога не върши работа, защото другия път ситуацията е същата. Поставянето на играчките на избраното от вас място най-вероятно няма да става, както вие бихте ги подредили, но пък детето ви прави усилие да изпълни вашата молба. Вместо да се опитвате да намерите кое не е наред, поощрете го. „Наградата” не трябва да бъде материална, можете да го поздравите или да започнете да правите нещо заедно, покажете му колко добре се е справило, за да свикне детето и да започне да го прави самостоятелно, без вие да му напомняте. 

    Никога не го укорявайте за минали неща, когато е свършило нещо както трябва. Не забравяйте, че някой ден това ще ви се върне с пълна сила. Всеки момент си е сам за себе си. Ако днес си е подредило играчките, а вчера не, като ги подреди не му казвайте „Е защо чака досега, а не си ги подреди още вчера?“. Това не е тактиката на разумния родител. 

Коментари

Няма намерени мнения

Ново мнение

Полезно и забавно