0884 562 775

Идеи за подаръци

02/01/2018
Идеи за подаръци

 Идеи за подаръци

 

Какво да подарим на малкото бебе, без да сме банални?

 

     Дрънкалките са подходящ подарък дори и за новородени. Тези играчки карат бебчетата да задържат вниманието си. Можете да изберете дрънкалка във всякаква форма, цвят и големина.      Подходящи забавления за мъничетата са също висящите играчки,бибероните-залъгалки, които могат да се закачат за количката или за дрехата и няма опасност да паднат, ако бебчето се заиграе с тях. Много добра идея за подарък за новородено са играчките, които стоят над кошарата – някои от тях просто се завъртат от мама и татко и така унасят детето, а други дори издават приятни звуци. Важно е тези играчки да се слагат така, че, протягайки се, бебето да не може да стигне до тях. 

     За новородени можете да подарите и дрешки – това е универсален подарък и според някой, малко банален, но винаги е добре дошъл.

     Макар, че понякога поради много големия бебешки гардероб, остават дрешки, които детето не е успяло да облече. Бебетата се развиват доста бързичко и растат буквално с часове. Затова, по-добре избягвайте да купувате точни размери дрехи. Спрете се на нещо малко по-голямо, което ще може да се носи повече от 3 дена. Изборът на бебешки дрешки е доста голям, можете да купите бебешко боди с късо ръкавче, ританки, терлички, или някакво комплектче

    

Играчки според възрастта на  детето

 

     Подаръците за деца на 1 годинка трябва да бъдат едри, да не се разглобяват на малки части, защото това е период, в който детето лапа всичко наоколо. Дори има опасност да пъхне някоя частичка в нослето си. Мислите си, че майката е там, за да го наблюдава – е да, но и тя като всеки нормален човек може да се отдели за минутка или две от детето.

     Подходящо забавление за едногодишните са гумените книжки, някои от тях издават и звуци. Те добре забавляват детето по време на баня. В тази връзка меките кубчета за играсъщо са подходящи и за игра в банята. Освен това, тези играчки развиват координацията на детето между ръката и окото. Забавлението в банята започва, едва когато детето може да седи стабилно във ваничката. Сами ще се убедите  колко интересно и приятно може да бъде къпането с подходящите играчки.

     На момиченце можете да подарите кукла, но тя трябва да бъде изцяло пласмасова, по-възможност без коса или очи, които могат да се извадят от детенцето. Камионите са добра идея за момченцата, но бъдете внимателни, когато ги купувате и проверете дали се разделя на части.

     За тази възраст /около годинка/, са подходящи всякакви играчки, които допринасят за развиването на координацията на детето. 

             

     Музикалните играчки са подходящ подарък за  деца на всякаква възраст. В началото мама и татко ги пускат, а след време бебчето ще се справя с тази задача само.

     Единствените, които могат да не останат много доволни от страхотния Ви избор, са именно родителите , но пък в крайна сметка,  подаръкът не е за тях, а за детенцето им. То със сигурност ще се зарадва на всичко , което издава силни звуци и има ярък цвят.

     За детенце на 2 – 3 годинки добра идея за подарък за радиоуправляващите играчки или играчките за плаж, ако детето вече ходи на море. Гумените играчки могат да съпътстват мъничето в банята и на тази възраст.

     Не купувайте плюшени играчки на много малки деца – те са по-добър подарък за поотраснали малчугани. Плюшените играчки са подходящи едва, когато детето е спряло да слага каквото намери в устата си.

     Образователните и занимателни играчки са за дечица над 3 години. След тази възраст вече по- смело можете да подарявате играчки, които развиват мисълта, въображението и сръчността на детето. А и на Вас самите ще Ви бъде много интересно да играете заедно с детенцето. Когато навършат 3 години, дечицата стават по-социални и можете да ги забавлявате по много повече начини. Вече по-свободно могат да реагират и до някаква степен да изразят мнение.   

     

     Конструктори, пъзели са подходящ подарък за деца около 4-5 години. Те вече са големи и не вкарват всичко намерено в устата си. Освен това, ако успеят да изградят нещо сами, ще им донесе истинско удоволствие. Куклите с коси и малките колички са вече безопасен подарък за децата на тази възраст.

     За тази възраст са и металните играчки. Координацията на дечицата вече е много добра и опасността да се ударят, порежат или наранят с играчката е много по-малка.

     В зависимост от това с какво обича да се занимава детенцето, можете да му подарите играчка, която се разглобява, трансформира, някакъв вид мозайка или пък игра, в която трябва да разсъждава и да покаже логическа мисъл.  

     Ако детенцето е на 5 или повече годинки, можете да му купите часовник, който вече няма да бъде просто аксесоар към ръчичката му.

     Когато избирате играчка за дете, преценете какво е неговото развитие, от какво се интересува, какво му харесва. Макар да Ви се струва, че е много малко, всички дечица са различни и имат различни предпочитания. Защото няма точно правило за подараците – децата са индивидуални човешки същества, точно както и въразстните хора,  затова не ги делете на години, а опитайте да прецените коя играчка най-много ще допадне на мъничето.

Коментари

Няма намерени мнения

Ново мнение

Полезно и забавно