0884 562 775

Децата се карат

02/03/2018
Децата се карат

Децата се карат

 

   Често се случва приятелчета на площадката или пък братче и сестриче у дома да започнат да се карат. Причините за кавгата могат да бъдат различни, най-често е въпрос за играчка или някаква обидна дума. Сигурно ви се е случвало и се чудите как трябва да реагирате, какво да направите. Най-добре е да не се намесвате в самия спор, а да им кажете да се успокоят, да не си повишават тон и да се разберат нормално. Но ако смятате, че спорът отива в различна посока, от нормалната кавга, можете да се опитате да разрешите проблема заедно с тях. 

   Най-важното нещо е никога да не заемате позиция, независимо дали и двете деца са ваши или сте на площадката с приятел на вашето мъниче. Ако е вашето дете – ще се почувства отхвърлено и може би по-малко обичано (ще бъде голяма драма, знаете колко са емоционални децата), а ако е чуждо дете – вие сте възрастен, което значи авторитет и едно такова отхвърляне също може да задържи вниманието на детето по този въпрос, повече отколкото е необходимо.

   Изяснете за какво е спора, от какво се е породил и най-важното – как може да бъде решен. Помогнете и на двете деца да разберат сами какви са вариантите, за да бъде прекратена кавгата  и ги накарайте да изберат най-приемливия.

Коментари

Няма намерени мнения

Ново мнение

Полезно и забавно