0884 562 775

Децата и родителите

09/08/2017
Децата и родителите

Децата и родителите

 

     Ние всички сме учители на своите дечица – от най-ранна детска възраст, та почти през целия им живот. Учим ги за най-малките и най-елементарни неща още от бебенца, но децата ни също могат да ни научат на много. Те са невинни, честни и прями и определено могат да ни дадат много добър урок по тези дисциплини. Дечицата изживяват онова, което им се случва, те се радват и забавляват на момента, без да мислят какво следва после, както е при нас възрастните.

     Докато ние се опитваме да ги научим, че опитът и желанието са по-важни от самата победа, те ни научават, че перфектни и идеални хора няма и че въпреки, че не сме такива, можем да бъдем щастливи със своите недостатъци и минуси, стига да ги разбираме и приемаме.

    Покрай малките съкровища, мама и татко, непрекъснато научават и се учат на нови неща, те преоткриват отдавна забравени емоции и се чувстват свободни – чувстват се деца, макар и за кратък период от време. Колко хубаво би било, ако можехме да запазим детското у себе си завинаги, поне частица от него. Затова вместо да намирате занимания на детето, за да бъде изпълнен денят му със задължения, намерете начин да запази детското у себе си колкото се може повече време. 

Коментари

Няма намерени мнения

Ново мнение

Полезно и забавно