0884 562 775

Начин на Пазаруване, Рекламации и Гаранция на стоките

Уважаеми потребители, Добре дошли в интернет магазин “Слон Балон”!

Екипът ни се е постарал да представи предлаганите артикули с много снимки и съпътстваща информация, така че да направи ползването на сайта много лесно, забавно и приятно.


Начин за пазаруване


Покупка може да направите по два начина:

като се регистрирате в сайта (за плащане с банкова карта чрез виртуален POS терминал регистрацията е задължителна)  или
като гост потребител (тази операция изключва плащането с банкови карти чрез виртуален POS терминал).

Предимствата за регистрирания потребител за следните:

-  при следващо посещение на сайта не е необходимо повторно въвеждане на данни(имена, адрес, телефон и т.н.)
-  имате достъп до пълна информация относно статуса и история на поръчките си.
-  може да получавате информация за нови артикули, промоции, намаления, отстъпки и др.

- може да направите плащане с банкова карта, чрез виртуалният POS терминал (услугата предстои да бъде активирана)

Ако желаете да пазарувате без да се регистрирате (като гост потребител) моля следвайте следните няколко стъпки:

Избирате артикул от каталога и натискате бутона “добави в кошницата”, системата автоматично добавя 1 брой, от избрания артикул, към Вашата сметка (пазарска кошница) в горния ляв ъгъл на страницата.

След като направите Вашия избор на продукти, може да погледнете в “кошницата” за сумата до момента, да добавите или извадите даден продукт, да продължите с бутона “продължи с пазаруването” или да финализирате покупката с бутона “поръчай”.

    Отваря се прозорец.

-  За  регистрирани клиенти се попълва “име” и “парола
-  За “гост потребителя” се натиска бутона “поръчай като гост”.

Отваря се нов прозорец където се попълва “контактна информация” (име, фамилия, имейл и тел.номер) и се преминава към следващата стъпка с попълване на “адреса за сметки” и “адреса за получаване на стоки”. Третата съпка е “начин на доставка” и последната е “начин на плащане” и място, където може да впишите своите забележки или изисквания към поръчката. Финализирате с бутона “поръчай”. На екрана излиза  информация за Вашата поръчка (артикули, стойност, начин на плащане, адрес за доставка и т.н.). Същата инфомация, като потвърждение за получаване на поръчката Ви със статус “нова”, ще получите и на Вашия имейл. За всеки следващ статус на Вашата поръчка (“в обработка”, ”изпратена”..) ще получавате имейли.


Условия и стойност на доставката

Интернет магазин “Слон Балон” доставя поръчаните стоки до всеки адрес на територията на България. За доставка използваме услугите на куриерски фирми.

 Онлайн магазин “Слон Балон” доставя поръчаните стоки до всеки адрес на територията на България за срок до 2 работни дни, в зависимост от графика на обслужване на населеното място. За доставка използваме услугите на избрани от нас куриерски фирми. Поръчката се потвърждава и доуточнява задължително по телефона.

Цената за доставка е 5 лв. за поръчки на стойност до 100 лв. и се добавя автоматично към сумата на поръчката.

За поръчки на стойност над 100 лева доставката  е БЕЗПЛАТНА до всеки адрес на територията на България (с изключение на много обемни пратки или пратки с тегло над 30 кг. За тях клиента доплаща разликата, като стойноста за доставка в тези случаи се уточнява  допълнително по телефона.)


За поръчки САМО на дрехи и обувки на стойност над 50 лв. доставката е БЕЗПЛАТНА

 

Цената за доставката на детско дървено легло, скрин или гадероб е 20 лв., независимо от теглото, цената или размерите.

Съгласно чл. 59 (1) от ЗЗП, в случай на невъзможност за изпълнение на поръчката поради временна липса на наличност на дадена стока, размер, модел, десен или разцветка, както и в случай на забавяне на пратката поради изчакване на нов внос, нова партида от производство или забавяне на доставката до нас от вносителите или производителите на съответните стоки, Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или имейл, като при възможност ще Ви бъдат предложени аналогични артикули (цветове, модели, десени) със същото качество и цена.

Ако потребителят е наел друго лице, което да приеме пратката от негово име, то той (потребителят, извършил първоначално поръчката) няма право на възражения относно доставката и връщане на пратката.

Слон Балон” или представител на куриерската фирма се ангажират да уведомят потребителя по телефона или e-mail, ако се появят внезапни обстоятелства, възпрепятстващи навременното изпълнение на доставката.


Начини на плащане

Плащането става по три начина:


1. "Наложен платеж" - в момента на доставката се заплаща директно на куриера.

2. По банков път - клиента превежда парите за покупката на банковата сметка на магазина и след получаване на сумата поръчката се изпраща в рамките на гореупоменатите срокове.

Банкова сметка:   BG 19RZBB91551034075505

                  3. С банкова карта през виртуален POS терминал (за по-голяма сигурност клиентът задължително трябва да се регистрира в www.slonbalonbg.com) - услугата предстои да бъде активирана.

                     В случай на отказ от поръчката, ако клиента вече е заплатил с кредитна или дебитна карта сумата се възстановява по сметката на клиента.

                           Възстановяването на сумата ще се осъществи спрямо избора Ви на плащане (наложен платеж, банков превод, кредитна или дебитна карта) в рамките на 7(седем) работни дни, след получаване на върнатата стока.

                          В случай, че плащането е направено с банкова карта възстановяването на суми става чрез обратна операция по картата с която е направено плащането в срок от 7(седем) работни дни.


Отказ, Замяна, Рекламация, Гаранция на стоките

Отказ за получаване на поръчана и доставена стока

Потребителят има право, съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, да се откаже от получената стока в срок от 14 /четеринадесет/  дни от датата на получаване на стоката, без да дължи обезщетение или неустойка(изключение правят продуктите от категориите"ХРАНИ" и "КОЗМЕТИКА", те НЕ ПОДЛЕЖАТ НА ВРЪЩАНЕ или ЗАМЯНА) . В този случай "Слон Балон " ще възстанови на потребителя заплатените от него суми не по-късно от 20 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си да се откаже от стоката, съгласно чл. 55, ал. 6 от Закона за защита на потребителите. Потребителят е длъжен да съхранява получените от „Слон Балон” стоки, и да запази тяхното качество и безопасност по време на срока по чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите. За да бъдат върнати обратно закупените продукти, задължително условие е те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката. Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя. На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия. При връщане на закупена стока по желание на клиента, съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, транспортните разходи са за сметка на клиента и не се възстановяват.

Уважаеми клиенти,

 

Моля, запознайте се със стандартни указания за отказ от договори от разстояние.

 

Вие имате право да се откажете от настоящия договор, без да посочвате причини за това, в срок от 14 дни от доставката на съответната стока. Срокът за отказ е 14 дни считано от  датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на стоките.

За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите за Вашето име, географски адрес, телефонен номер, факс и електронен адрес и за решението си да се откажете от договора с недвусмислено заявление (например писмо, изпратено по електронната поща).

За целта можете да попълните и подадете по електронен път стандартния формуляр за отказ(предоставя се на потребителя на електорнната поща, имейл) или друго недвусмислено заявление за отказ на нашия имейл адрес sales@slonbalonbg.com. Ако използвате тази възможност, ние  ще Ви изпратим на траен носител (например по електронна поща) съобщение за потвърждение на получаването на отказа. За да спазите срока за отказ от договора, е достатъчно да изпратите съобщението си относно упражняването на право на отказ преди изтичането на срока за отказ от договора.

Ако се откажете от настоящия договор, ние ще Ви възстановим всички плащания, които сме получили от Вас, включително разходите за доставка (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от Вас начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от нас), без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 20 дни считано от датата, на която ни информирате за Вашето решение за отказ от настоящия договор. Ще извършим възстановяването, като използваме същото платежно средство, използвано от Вас при първоначалната трансакция, освен ако Вие изрично не се съгласите за друг начин; във всеки случай това възстановяване няма да бъде свързано с никакви разходи за Вас. Имаме право да отложим възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно и установим тяхното състояние и търговски вид.

Моля, имайте предвид, че Вие трябва да поемете преките разходи по връщане на стоката

Вие отговаряте единствено за намаляване стойността на стоките вследствие на изпробването им, различно от необходимото за установяване на тяхното естество, характеристики и добро функциониране.

Всички върнати продукти трябва да бъдат в същото състояние като при доставката. Няма да бъдат приемани продукти, които са били поправяни от неупълномощено лице или които са повредени от Вас, такива с увредената или нецялостна опаковка, със следи от износване или прекомерно използване, с одрасквания, със следи от удари (напр. механични). Няма да се приемат и продукти, които не са придружени от всички аксесоари, с които са Ви били доставени.

Трябва да върнете продуктите в оригинална опаковка, придружена от непокътнатите етикети, оригиналната гаранция, в случай, че е била издадена от производител/търговец и всички документи, с които е доставен продукта.

В случай, че доставеният от нас продукт е бил придружен от подарък, когато връщате продукта, трябва да върнете и подаръка.

В случай, че сте закупили повече от един еднакви продукти и желаете да върнете два или повече от тях, само един от тези продукти може да бъде отварян. Останалите трябва да са със запечатана опаковка. В противен случай няма да бъдат приемани.


Рекламация

В случай на фабричен дефект, който е установен след получаването на продукта, клиентът го връща за сметка на „Слон Балон” и му се изпраща същия, а при липса на такъв - равностоен на закупения продукт. Замяната се съгласува с клиента, а при несъгласие за замяна на клиента се възстановява заплатената сума не по-късно от 20 дни, считано от датата на рекламацията. В този случай транспортните разходи са за сметка на „Слон Балон”. Ако при самото получаване на стока, тя е с нарушена или разкъсана опаковка поради неправилно транспортиране или има липси, рекламацията и застраховката ще бъде уважена само в присъствието на куриера. В този случай незабавно се свържете с нас или откажете да приемете стоката. Когато куриерът вече си е тръгнал, рекламацията и застраховката няма да бъдат уважени. Рекламацията се удостоверява със забележка в товарителницата на куриера. Изготвя се протокол, в който е описано констатираното състояние на пратката и опаковка й. В случай че приемете пратката на своя отговорност и не предявите своите претенции пред куриера, рекламацията се счита за недействителна.

Уважаеми Клиенти,

В качеството Ви на потребители, моля запознайте се с Вашите задължения, които трябва да спазвате, за да можете при нужда да се възползвате от предлаганата законова гаранция на закупените от Вас стоки:

ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ:

МОЛЯ, ЗАПОМНЕТЕ, В СЛУЧАЙ НА РЕКЛАМАЦИЯ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ ТЪРГОВСКИЯ ОБЕКТ, ОТ КОЙТО СТЕ ЗАКУПИЛИ СТОКАТА, А НЕ КЪМ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ НА СТОКАТА!!!

 1. Потребителят трябва да спазва  инструкциите за употреба на продуктите, в съответствие с  техническите изисквания на производителя, продавача или сервизния център.
 2. В случай на рекламация на закупена от онлайн магазина стока, се попълва формуляра „Протокол за рекламация“(Предоставя се на потребителя по електронната поща, имейл)
 3. Потребителят трябва да съхранява документацията на продукта, протокола за рекламация и платежния документ и/или товарителницата  по време на законовия гаранционненсрок от две години.
 4. Потребителят има  право да отправи рекламация към търговеца в случай, че продуктът не отговаря на договора за продажба. Рекламацията може да съдържа искане за ремонт на продукта или замяна с нов продукт, освен ако последното е невъзможно или избраното обезщетение е непропорционално в сравнение с другите възможности за обезщетяване. В случаите на закупени продукти от онлайн магазини, рекламацията трябва да е придружена от снимков материал на дефекта, за да може търговецът да вземе правилно решение за нейното удовлетворяване.
 5. В случай на изпращане на стоката в сервиз, тя трябва задължително да се придружава от попълнения  оригинал на Протокола за рекламация(Предоставя се на потребителя по електронната поща, имейл) и оригинал на платежния документ и/или товарителницата. В противен случай рекламираната стока ще  бъде върната за сметка  на потребителя и без отстраняване на дефекта!
 6. Продуктът за ремонт трябва да е заедно с всички негови елементи, ако ремонтът налага това, или да се изпрати само повредената част от продукта, ако това ще е достатъчно за отстраняване на несъответствието. Пълна инструкция относно начинът на изпращане на стоката ще получите от търговеца, отговорен за удовлетворяването на рекламацията.
 7. Изпращаният в сервиз рекламиран продукт  трябва да бъде добре опакован (по възможност в оригиналната си опаковка) и в добро хигиенно състояние (напр.ако рекламираният продукт е детска количка, колелата на същата следва да са добре измити,а коша освободен от допълнителни аксесоари  - играчки,беберони,шишета и др. Разходите по отстраняването на несъответствието  и  транспортирането на продукта  /доставка и връщане/ са безплатни за потребителя.
 8. Отстраняването на несъответствията по рекламацията се осъществява безплатно във всеки работен ден.

 

Гаранционни условия и ограничения по гаранцията

 1. Указанията за употреба и монтаж за всеки продукт са описани в приложената в опаковката му инструкция за употреба. Отпада гаранцията на пpoдyĸт, ĸoйтo e изпoлзвaн, бeз дa ca cпaзeни yĸaзaниятa oт инcтpyĸциятa зa yпoтpeбa, както и на пpoдyĸт, зa ĸoйтo ce ycтaнoви, чe e изпoлзвaн нe пo пpeднaзнaчeниe.   
 2. Гаранционния ремонт трябва да бъде извършен в оторизиран сервиз на производителя. Гаранцията на продукта няма да важи, в случай че е извършен ремонт в неоторизиран сервиз или от неоторизирано лице, ако това изрично не е съгласувано предварително писмено със сервиза на производителя
 3. Изпращаният  в сервиз несъответстващ  продукт  трябва да бъде добре опакован (по възможност в оригиналната си опаковка), придружен с всички изискуеми документи, и в добро хигиенно състояние.Рекламации без оригинален платежен документ и/или товарителница няма да бъдат приемани.
 4. Продукти с липсващи етикети или предпазни стикери или дефекти, причинени от неправилна употреба, поддръжка и съхранение, като например: пукнатини, цепнатини, усуквания, разглобявания или липсващи елементи, следи от изгаряне или проникване на течности, възвействие на агресивни перилни препарати,, промяна на цвета на текстил или пластмаса от прекомерно въздействие от слънцето поради неправилно съхранение, ще бъдат отказани за приемане за гаранционно обслужване.
 5. Гаранцията не важи при неправилна, небрежна или груба употреба, удари по продукта, наличие на силно замърсяване в процеса на ползване, проникване на течности в продуктите, излагане на огън, излагане на висока влажност, силно слънце и употреба, която не отговаря на описанието в упътването или погрешна експлоатация.
 6. Гаранционното обслужване не се отнася до: Пoдмянa нa чacти, ĸoитo пoдлeжaт нa aмopтизaция пo вpeмe нa нopмaлнa eĸcплoaтaция. Нecпaзeни yĸaзaния зa cглoбявaнe и мoнтaж. Пpoдyĸт, нa ĸoйтo e извъpшeнa пpoмянa или мoдифиĸaция нa ĸoнcтpyĸциятa, добавяни са части и аксесоари, различни от описаните в инструкцията.
 7. Не се приемат оплаквания за пoвъpxнocтни нaрaнявaния, възникнали  пo вpeмe нa пpeнacянe, тpaнcпopт и cъxpaнeниe или небрежна експлоатация.