0884 562 775

Доставка и Плащане

Условия и стойност на доставката

Онлайн магазин “Слон Балон” доставя поръчаните стоки до всеки адрес на територията на България за срок до 2 работни дни, в зависимост от графика на обслужване на населеното място. За доставка използваме услугите на избрани от нас куриерски фирми. Поръчката се потвърждава и доуточнява задължително по телефона.

Цената за доставка е 5 лв. за поръчки на стойност до 100 лв. и се добавя автоматично към сумата на поръчката.

За поръчки на стойност над 100 лева доставката е БЕЗПЛАТНА до всеки адрес на територията на България (с изключение на ПЮРЕТА и много обемни пратки или пратки с тегло над 30 кг. За тях клиента доплаща разликата, като стойноста за доставка в тези случаи се уточнява  допълнително по телефона.)

За поръчки само на дрехи и обувки на стойност над 50 лв. доставката е БЕЗПЛАТНА.

 

Цената за доставката на детско дървено легло, скрин или гадероб е 50 лв., независимо от теглото, цената или размерите.
 

Онлайн магазин slonbalonbg.com си запазва правото да променя условията за доставка по всяко време, съобразно пазарната конюнктура.


Срокове за доставка

Доставките се извършват в работни дни от 10 до 19 часа.

Срока за доставка е до 2 работни дни, при налични артикули и до 7 работни дни, в случаите когато стоката се доставя до нас от вносители и производители.

Поръчките направени до обяд (12.00 часа) се изпълняват на следващия ден, поръчките направени след обяд - на по-следващия ден.


Съгласно чл. 59 (1) от ЗЗП, в случай на невъзможност за изпълнение на поръчката поради временна липса на наличност на дадена стока, размер, модел, десен или разцветка, както и в случай на забавяне на пратката поради изчакване на нов внос, нова партида от производство или забавяне на доставката до нас от вносителите или производителите на съответните стоки, Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или имейл, като при възможност ще Ви бъдат предложени аналогични артикули (цветове, модели, десени) със същото качество и цена.

Ако потребителят е наел друго лице, което да приеме пратката от негово име, то той (потребителят, извършил първоначално поръчката) няма право на възражения относно доставката и връщане на пратката.

Слон Балон” или представител на куриерската фирма се ангажират да уведомят потребителя по телефона или e-mail, ако се появят внезапни обстоятелства, възпрепятстващи навременното изпълнение на доставката.

 

Начини на плащане

Плащането става по три начина:


1. "Наложен платеж" - в момента на доставката се заплаща директно на куриера.

2. По банков път - клиента превежда парите за покупката на банковата сметка на магазина и след получаване на сумата поръчката се изпраща в рамките на гореупоменатите срокове.

Банкова сметка:   BG 19RZBB91551034075505

                  3. С банкова карта през виртуален POS терминал (за по-голяма сигурност клиентът задължително трябва да се регистрира в www.slonbalonbg.com) - услугата предстои да бъде активирана.

                     В случай на отказ от поръчката, ако клиента вече е заплатил с кредитна или дебитна карта сумата се възстановява по сметката на клиента.

                           Възстановяването на сумата ще се осъществи спрямо избора Ви на плащане (наложен платеж, банков превод, кредитна или дебитна карта) в рамките на 7(седем) работни дни, след получаване на върнатата стока.

                          В случай, че плащането е направено с банкова карта възстановяването на суми става чрез обратна операция по картата с която е направено плащането в срок от 7(седем) работни дни.